Georgias geografi


Georgia er et fjellrikt land og fjellkjeden Likhi Range deler det inn i to østlige og vestlige halvdeler. Grensen mot Russland i nord følger ryggen av fjellkjeden Store Kaukasus (på kartet: Grosser Kaukasus).
Landets høyeste fjell er Shkhara på 5068 meter. Regionen mellom Shkhara og Kazbek som strekker seg over 200 km domineres av en rekke isbreer. Krubera-hulen regnes som verdens dypeste og er lokalisert i Arabika Massif i fjellkjeden Gagra Range. Dybden er målt til 2140 meter.


Store deler av Georgia preges av skog. Det finnes mest bjørkeskog i fjellene, mens det er mye eik, kastanje og bøk i de lavere områdene.Klima i Georgia


På grunn av fjellene har landet et variert klima. De to viktigste klimatiske sonene separerer de østlige og vestlige delene av landet fra hverandre. Om vinteren er det kaldt med store snømengder, men den kaldeste luften fra Russland stanses av fjellkjeden Store Kaukasus.


Regionens værmønstre påvirkes av de østlige og vestlige vindene. Om sommeren kan det bli svært varmt. Milde vinder skaper et subtropisk klima i lavlandsområdet Kolkhida, mens det er langt tørrere i de østlige delene av landet.


Georgia bør besøkes i mai, juni og september. På denne tiden av året er været varmt og behagelig. Temperaturen ligger på ca. 25 grader i disse månedene, men kan stige til nærmere 40 grader i juli og august.


Ikke legg turen til vår- og høstmånedene da det regner mye i denne perioden. Batumi er en av Europas våteste byer. Temperaturen om sommeren er på ca. 25 grader, men synker til et par graders varme i vintermånedene.